از زمانهای قدیم برای زعفران نیز همچون سایر ادویهجات، خواص درمانی مختلفی در نظر می گرفتند. بر اساس تحقیقات جدید زعفران به هضم طبیعی غذا و تقویت معده کمک میکند و به عنوان مسکن به ویژه در درمان دردهای لثه و قلنج نیز تاثیر گذار است. علاوه بر آن محرک و تقویت کننده تمایلات جنسی است، تحقیقات پزشکی ثابت کرده زعفران خواص ضد سرطانی داشته و به عنوان یک داروی ضد تومور و جمع کننده رادیکالهای آزاد عمل میکند. زعفران همچنین مادهای شادی بخش، آرامبخش، تقویت کننده حافظه، افزایش دهنده تمرکز، ضد تشنج، افسردگی، اسپاسم، آلزایمر و پارکینسون است که در درمان دردهای عصبی و کم خوابی نیز مفید است. بنابر یک تحقیق دارویی دیگر ، زعفران به علت وجود تیامین، ریبوفلاوین و مواد معدنی برای درمان فشار خون، کاهش کلسترول، درمان کم خونی ناشی از کمبود آهن در دختران، کاهش درصد احتمال بروز بیماریهای قلبی، تصلب شرائین و افزایش سلامت قلب نیز بسیار مفید است. این گیاه دارویی در درمان بیماریهای تنفسی نظیر آسم، سرماخوردگی، سرفه، افزایش جریان خون در شبکیه، درمان اختلالات لکه زرد شبکیه در اثر پیری نیز کاربرد دارد. زعفران در صورت استعمال خارجی برای درمان کوفتگی و رماتیسم نیز مفید است. همچنین تحقیقات فراوان انجام شده نشان میدهد که ترکیبات موجود در زعفران در درمان برخی از انواع سرطانها در حیوانات آزمایشگاهی تاثیر داشته است.
|
خوردن میوه و سبزیجات برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریها بسیار موثر است. تحقیقــــات قبلی نشان داده بود میــــزان ابتلا به سرطان مثانه با خوردن کلم بسیار کمترمی شود. کلم بروکلی و سایر سبزیجات برگ دار حاوی ترکیبی شیمیایی هستند که به ایزوتیو سیانیت تبدیل میشود. این ماده یک ضد سرطان محسوب میشود. بر اساس نتایج آخرین تحقیقات که در هجدهمین نشست سالانه انجمن فناوری غذا مطــــرح شد خوردن کلم بروکلی، جوانه کلم بروکلی، کلم گل، کلمپیچ، و کاهو از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند. میزان بالای "ایزو تیو سیانیت" موجود در جوانههای کلم بروکلی در مقایسه با کلم بروکلی کاملا رسیده به مراتب بیشتر است. متخصصان توصیه میکنند حتما در رژیم غذایی خود سبزیجات را بگنجانید. سبزیجات نه تنها برای حفظ سلامت بسیارموثر است بلکه از ابتلا به بسیاری از بیماریها هم پیشگیری میکند.
|
گردو علاوه بر اینکه یک میوه خوشمزه است مزایای فراوانی برای سلامتی دارد .مطالعات جدید نشان میدهد که گردو حاوی اسیدهای چرب امگا - ٣ است. ماهی شناخته شدهترین منبع این گروه از چربیهای مفید است اما گردو حاوی نوع امگا - ٣ با عنوان اسید آلفا لینولینک (ALA) است. به گفته محققان مصرف این اسید چرب، فرد را در برابر حمله قلبی محافظت میکند. مطالعات نشان میدهد که ٢ گرم در روز اسید آلفا لینولینک که در یک اونس گردو یافت میشود، برای دستیابی به این مزایا کافی است. مغز گردو دارای چند اسید آلفا و ویتامینهای A، B ،D و E است. مقدار فسفر موجود در مغز گردو با ماهی، برنج و حتی تخم مرغ برابر است. در مغز گردو پروتئین، فیبر، منگنز، منیزیم و مس هم وجود دارد. برگ و پوست این میوه مقوی است و خاصیت تصفیه کنندگی خون را دارد. از برگ و پوست میوه گردو به خاطر وجود ماده تلخ و تانن برای درمان بیماریهای پوستی استفاده میشود. مغز گردو همچنین حاوی ترکیباتی به نام استرول است که به لحاظ ساختار شیمیایی شبیه به کلسترول هستند. برخی از استرولهای گیاهی در طی گوارش و در جریان عمل هضم جذب نمیشوند و مسیر جذب کلسترول در جریان خون را نیز مسدود میکنند. یک اونس مغز گردو حاوی ٥٠ میلی گرم استرول گیاهی است که دانشمندان معتقدند این ماده نقش مهمی در حفاظت شیمیایی و نیز حفاظت عروقی در بدن ایفا میکند. به علاوه گردو حاوی فلاونوئیدی بنام اسید الاژیک است که این ماده میتواند رشد سلولهای سرطانی را مسدود کند. در هر ١٠٠ گرم مغز گردوی خام و خشک به ترتیب ٣/٥ گرم آب، ١٤/٨ گرم پروتئین، ٦٥ گرم مواد چربی، ١٣ گرم مواد نشاستهای، ١٠٠ میلی گرم کلسیم، ٣٨٠ میلی گرم فسفر، ٣ میلی گرم آهن، ٢ میلی گرم سدیم، ٥٠ میلی گرم پتاسیم، ٣٠ واحد ویتامین آ - ٠/٣٥ میلی گرم ویتامین ب -6، ٠/١٢ میلی گرم ویتامین ب-2، ١ میلی گرم ویتامین ب-3 و ٢ میلی گرم ویتامین c وجود دارد. به لحاظ خ تصفیه کنندگی خون را دارد. از آنجا که این میوه دارای مس است به جذب آهن در بدن کمک میکند. برای درمان بیماریهای ریوی استفاده میشود. دل پیچه را آرام میکند. مخلوط گردو، عسل و مربا برای تقویت اشخاص لاغر بسیار مفید است. مصرف گردو از بدن در برابر تشکیل سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا محافظت میکند. مصرف گردو به همراه موز و انجیر نیز تقویت کننده مغز و تمرکز است. |
|
|
|
|
استفاده از روغن زیتون انسان را در برابر برخى دیگر از بیماریهاى قلبى نیز حفظ مىکند. بنابر اعلام این اداره ، استفاده از روغن زیتون مانع از انباشته شدن چربیهاى زائد در بدن انسان مىشود و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماریهاى قلبى را کاهش میدهد.
|
این میوه دارای ویتامینهای A و B، اسید فولیک، روی، فسفر، سدیم، پتاسیم، کلر، منیزیم، کلسیم و سولفات است. کیوی با طعم ترش و شیرین ادرار را افزایش میدهد و سبب کاهش وزن میشود. محققان به افرادی که رژیم غذایی کاهش وزن دارند توصیه میکنند در برنامه غذایی خود کیوی را بگنجانند. با کیوی سالاد، ترشی، مربا، شیرنی و بستنی تهیه میکنند. |
خواص فیزیکی عسل، اثر ضد باکتریایی دارد و از زمانهای قدیم انسانها از خاصیت ضد میکروبی عسل سود جسته و آن را در درمان ناراحتیهای پوستی از قبیل زخمها و سوختگیها به کار بردهاند و یکی از بهترین پانسمانها محسوب میشود.همچنین، عسل را در درمان بیماریهایدستگاه تنفسی و عفونتهای ناحیه حلق به کار میبرند و خاصیت ضد باکتریایی آن موجب اثر بخشی عسل میشود .
|
|
خربزه درجه قلیایی خون و سلولهای بدن را بالا برده و سموم آن را خنثی و دفع میکند. همچنین، فسفر موجود در خربزه باعث تقویت سلولهای مغزی و فعالیت اعصاب میشود و کلسیم آن در تقویت عضلات، تکمیل استخوانبندی و رشد و نمو کودکان مؤثرست. خربزه باعث افزایش میزان ادرار، عرق و شیر میشود و ویتامینهای موجود در خربزه در ایجاد نشاط و فعالیت اعصاب نقش موثری دارند. خربزه دارای مقدار زیادی پکتین و مواد معدنی مثل پتاسیم، منگنز، فسفر و کلسیم است.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
هلو با دارا بودن مقدار قابل توجهی ویتامین C نقش مهمی در مقابله با بیماریهای مزمن نظیر بیماریهای قلبی و انواع سرطان دارد. شواهد علمی بیان میکند که بیماری خونریزی لثهها و شل شدن و افتادن دندانها در افرادی که سطوح ویتامین C پایینتری دارند، ٥/٣ برابر افرادی است که ویتامین C آنها نرمال است. بنابراین مصرف هلو که منبع غنی از ویتامین C است (هر یک هلوی متوسط، ٣٤ میلی گرم ویتامین C دارد) به پیشگیری از این بیماری کمک شایانی میکند. همچنین برای افراد سیگاری که در معرض خطر مواد سرطانزای بیشتری هستند، بسیار مفید است.
|
گوجه فرنگی دارای مقادیر متفاوتی از ویتامینهای K ، E ، C، B ، A ، آهن، املاح معدنی مخصوصاً فسفر، کلسیم، پتاسیم، مس، منیزیم، کبالت بوده و به تازگی وجود ید نیز در گوجه فرنگی گزارش شده است. طبع گوجه فرنگی سرد و خشک است و دارای خواص اشتهاآور، ادرار آور، ضد نفخ، مقوی اعصاب، خنک کننده، تصفیه کننده خون، ضد اسکوربوت، ضد تعفن، هضم کننده غذا، نشاط آور، نیروبخش، ضد میکروب و ضد اسهال است .گوجه فرنگی، ترشی معده را از بین میبرد همچنین بدن را در مقابل امراض عفونی و کمبود ویتامین C حفظ میکند. گوجه فرنگی به هضم غذا کمک میکند ، حس بینایی را تقویت کرده و به علت داشتن ویتامین B مقوی اعصاب است. آب گوجه فرنگی تازه در رفع لکههای پوست مانند کک و مک اثر مفید دارد؛ همچنین درموارد کمبود عناصر معدنی بدن، درمان برافروختگی ، رماتیسم، نقرس و جلوگیری از پیری زودرس خاصیت درمانی دارد. |